Landbruket hyller matprodusenter med #takktilbonden

I disse tider ser vi økt oppslutning om verdien av trygg forsyning og kvalitetsrik, lokalprodusert mat. Etter oppfordring fra Felleskjøpet Agri, og med flere andre tilsvarende initiativ ute, har flere aktører i landbruket gått sammen i påsken for å gi sin #takktilbonden. 

Året rundt sørger norske bønder for en stabil forsyning av trygg og god mat til mennesker og dyr over hele Norge, så det skulle bare mangle at de ikke fikk en skikkelig takk nå som alle virkelig får øynene opp for hvor viktig det er at norske matprodusenter kan levere kortreist og bærekraftig mat til alle i landet, sier Markedssjef i Felleskjøpet Agri Hanne Lauritzen.

Aktørene, som spenner fra Q Meieriene, Opplysningskontorene og Nyt Norge til Bondens Marked og Norsk Landbrukssamvirke, har samlet nådd ut til mange hundre tusen nordmenn og det er tydelig at folk over det ganske land har et stort behov for å takke bonden.

Sunt bondevett

Det nye inititativet oppfordrer også til å vise sunt bondevett, noe bønder har gjort gjennom generasjoner.

Å drive et godt og bærekraftig landbruk sier noe om at rovdrift på naturen ikke kan fortsette. Å overlate gården i bedre stand til neste generasjon, innebærer å tenke langsiktig. I vanskelige tider som nå, har vi bruk for en dose bondevett. Vi må opprettholde større grad av selvforsyning, handle mer norske varer og bli flinkere til å ta vare på tingene våre. Bonden har gjennom generasjoner overlevd tørke, flom, vær og vind, sykdom, finanskrise og lave oljepriser mye takket være sunt bondevett. Derfor ønsket vi å bruke denne anledningen til å hylle norske bønder for alt de gjør for landet vårt og likte derfor svært godt denne ideen fra JCP, sier Lauritzen.

 

Menneskene bak maten

Kampanjen #takktilbonden med nettsiden takktilbonden.com som nav, viser portretter av ulike matprodusenter slik at vi blir bedre kjent med menneskene som gir oss produktene fra jord til bord. Nettsiden har i tillegg mange ulike artikler på verdien av kortreist og bærekraftig mat samt viktigheten av selvforsyning, spesielt i tider som nå. Takk til bonden er den første av flere initiativ fra Felleskjøpet Agri som knytter bønder og konsumenter enda tettere sammen.

Ønsker du at vi holder deg oppdatert?
Meld deg på vårt nyhetsbrev.